Beginnen met golfen

Geen andere sport biedt zoveel afwisseling en variatie als golf. Iedere baan is anders, de holes zijn afwisselend, het weer varieert en je slaat een bal nooit tweemaal van dezelfde plek. Uitdagend én verslavend, dat is golf. Je hebt geduld en doorzettingsvermogen nodig, zeker in het begin. Golf leer je, net als fietsen en autorijden, niet in één dag of één weekend, maar er zijn veel golfleraren die je bij de eerste stapjes op de golfbaan kunnen begeleiden. En als je eenmaal die eerste goede bal hebt geslagen, je de bal mooi en hoog de lucht in ziet gaan, dan ben je verkocht!

Filter

Stap 1 - Golfbaanpermissie
U maakt kennis met de omgeving op de golfbaan en leert de basisbeginselen van golf: techniek en etiquette. Hiermee bent u in staat om op een plezierige en veilige manier baanervaring op te doen. U leert ook hoe u zelf kunt oefenen en uw fysieke voorbereiding kunt doen. Fairplay staat binnen de golfsport hoog in het vaandel.

€ 2,50*

Stap 2 - Naar handicap 54
Aan het einde van deze stap kunt u spelen in de baan volgens de etiquette- en golfregels die voor de beginnende golfer belangrijk zijn. U maakt door middel van ervaringsgericht leren kennis met de golfsport. Door te oefenen, leert u ook waar u staat in uw ontwikkeling. LET OP: De spelersboekjes van het Stappenplan zijn geen leerboeken. Het zijn aantekenboekjes waarin de vorderingen en tips van de pro kunnen worden geschreven bij een lesschema volgens het 9-stappenplan.

€ 2,50*

Stap 3 - Naar handicap 36
Dit deel is in herdruk en zal pas midden november 2020 weer beschikbaar zijn.Tijdens deze stap gaat u meer lengte in uw slagen krijgen door de inzet van verschillende golfclubs. U gaat de beleving op de golfbaan vergroten door actief te spelen. Er ontstaat een duidelijker beeld van uw eigen spel en mogelijkheden, waardoor u de holes slimmer speelt. U blijft zich doorontwikkelen op weg naar een grotere succesbeleving!

€ 2,50*